Dagen av Lodsenen

"Utforska den spännande världen av priset." Ett gratis arrangemang för hela familjen sedan finns det återigen en god anledning att besöka Dragør Havn och det danska lotsmuseet. Lördag, 27. I juli återvänder volontärerna från det danska pilot museet till torget framför museet för att dela piloternas värld före och nu. Evenemanget är för alla nyfikna barn och vuxna som vill veta mer om livet till sjöss och livet som pilot. Och det finns nog att uppleva denna sommar lördag. Med en fin seafader bok, barn kan bli "fullfjädrad" sjöman, genom att delta i de många spännande aktiviteter: du kan lyfta ett ankare, hitta gebis av biljetten, gå på en skattjakt, navigera ett skepp på en port modell, länk knop, gör din egen biljett modell, få en Sailor ' s Tattoo, lära sig att morse, hissa flaggor på den gamla isen båten av piloter, göra en pilot flagga, kasta en linje, titta på filmer om arbetet i Lodsen, ta en "båttur" med simulatorn, och mycket mer. Fyll i din frakt bok och kanske du har tur och vinn ett pris. Det finns också möjlighet för vuxna att höra om piloternas arbete och de många fartyg som passerar genom Öresund och om hur svårt en vattenväg är att segla. Piloterna har räddat många skepp från skeppsbrottet genom åren, och piloternas volontärer är bra för en historia eller två om segling på sundet. Som något nytt, i år kan du se hur långt volontärerna har kommit med restaureringsarbetet på den gamla Lodsboat Ravnen från 1880. På dagen finns fri tillgång till museet, som är Danmarks äldsta lotsstation, som står som när piloterna firade 300-årsdagen i 1984. På museet kan du se utställningen "piloternas vardag" om arbetet med vikterna runt 1980-talet och den helt moderna löda som fortfarande arbetar från Dragør Havn. Vi ser fram emot att välkomna många lyckliga familjer på det danska lotsmuseet, som är en del av det statligt erkända Amager-Museet. "Lodsens dag" på Dragør hamn lördagen den 27. Juli 2019 KL. 11-16 Amager land jakt horn blåsmaskiner spela fantasifare från piloten tornet vid middagstid. 12:00 dragspels musik av Bente THERS från KL. 13:00 lodsens dag sponsras av Lions Club, Laura Ella och Dragør is.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *